recept: Sarkadi pecsenye, Kifőzde
Sarkadi pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg sertéskaraj,
25 dkg gomba,
10 dkg lángolt kolbász,
2 ecetes uborka,
3 dl tej,
15 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
1 csapott evőkanál só



A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, megsózzuk. Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük.
A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk.
Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk. Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül forró sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.
Párolt rizzsel és céklasalátával tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 céklasaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 02:19:58 - 2.02)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez