Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
60 dkg sertéskaraj, 25 dkg gomba, 10 dkg lángolt kolbász, 2 ecetes uborka, 3 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 csapott evőkanál só |
A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, megsózzuk. Az olvasztott vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt jól besűrűsödik, majd a tűzről lehúzzuk. Kissé hűlni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk. Ezt a sűrű masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül forró sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük. Párolt rizzsel és céklasalátával tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|